onsdag 17 maj 2017

sann prestation ger
svar i siffror som mäter
ditt rätta värde

Genom livet värderas människan, hur utfallet blir beror på så mycket.Var du värderas, vem som värderar dig, hur du värderas, när du värderas, vad som värderas, mot vem du värderas, för vem du värderas, i vilket sammanhang du värderas ...osv . Om det blir rättvist eller inte beror på vem du är ,var du är, vilka mer som är, hur omvärlden ser ut just då....
Sant är i varje fall att från början gäller det att bli född på rätt plats i världen under rätt tidpunkt ,skrika högt och sparka vilt ( de sista två kanske inte alltid gör skillnad, men du visar i varje fall lite att du inte ger dig i första taget )
Egenvärde i sig är värdefullt, men värderingen som sådan är fullständigt värdelös.
Orättvisorna är många och en eloge åt alla de som reser sig , kämpar vidare, för sin sak och för andras ...sist men inte minst Alla är fulla av värde och har rätt till sitt människovärde ( sedan får lagen ta hand om dem som inte respekterar andras värde )
God Natts sömn är ett värde i sig ... så sov gott, dröm något värdefullt och vakna till den nya dagens utmanningar med friskt mod och lite fananamma nu gäller det ???
(Tant behövde peppa sig själv lite ikväll - snart natt )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar